Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
'Cowboy' Gerard de Vries (81) overleden
'Cowboy' Gerard de Vries (81) overleden
12-06-2015

Zanger en presentator Gerard de Vries, ookwel Cowboy Gerard genoemd, is donderdag op 81-jarige leeftijd overleden. Dat melden verscheidene media.

De Vries had in de jaren zeventig enkele hits waarvan Het spel kaarten en Teddybeer de grootste waren. Het Spel Kaarten werd in mei 1965 zelfs op het nippertje van de eerste plaats in de Top 40 gehouden door No Reply/Rock and Rollmusic van The Beatles.

Met zijn diepe, welluidende stem sprak 'zanger' Gerard de Vries eigenlijk meer over de muziek heen, een voordrachtstechniek die parlando wordt genoemd. In veel van zijn liedjes staat het leven van de vrachtwagenchauffeur centraal. Zijn liedje Giddy Up Go uit 1966 werd 25 jaar later opnieuw een hit in de (gepersifleerde) versie van Paul de Leeuw alias Bob de Rooy.

De Vries was diskjockey op de zeezender Radio Veronica (met programma's als Kookpunt en Nashville Tennessee) en later bij de TROS, waar hij bijna duizend afleveringen presenteerde van TROS Country. Daar heeft hij zijn bijnaam Cowboy Gerard aan te danken.

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 69
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/17/'Cowboy'-Gerard-de-Vries-(81)-overleden.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl