Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
Zanger Thé Lau (62) overleden
Zanger Thé Lau (62) overleden
24-06-2015

De voormalig voorman van rockband The Scene kreeg in 2013 te horen dat hij keelkanker had en later dat hij longkanker had en niet meer zou genezen.

THUIS OVERLEDEN

Lau was zanger, muzikant, componist en schrijver. Hij is gisteravond in zijn huis in Amsterdam overleden. Lau sprak de laatste maanden veelvuldig over zijn ziekte in de media en trad bij wijze van afscheidstournee nog verschillende keren op.

Over het slotconcert in de Heineken Music Hall schreef Vollaard in juni 2014:

“Het laatste optreden van The Scene klonk allerminst als een slotakkoord. Zanger Thé Lau mag ongeneeslijk ziek zijn, gisteren in de HMH blaakte hij van energie en levenslust.”

HERKENBARE KLANK

Lau had een uniek stemgeluid. Daarover zegt Vollaard:

“Hij zong met veel bezieling. Zelf zei hij over zijn stem: ‘Ik heb geen mooie stem die prettig is om naar te luisteren, van mij mag het altijd een beetje schuren.’ En dat klopte, zijn geluid was heel herkenbaar, op de radio hoorde je na twee noten al: dat is Thé Lau.”

Als zanger en gitarist van The Scene behaalde Lau groot succes met de nummers Blauw enIedereen is van de wereld. Met zijn band gaf hij geregeld optreden op Nederlandse en Belgische festivals.

Met het nummer Zing voor me, dat hij samen met Lange Frans schreef, behaalde hij een nummer-1 positie.

AFSCHEIDSTOUR

Nadat bekend werd dat hij ongeneeslijk ziek was, nam de zanger afscheid van zijn publiek met uitverkochte concerten in Amsterdam, Antwerpen en Brussel.

LAATSTE PLAAT WAS MEESTERWERK

Afgelopen jaar schreef Lau zijn meest succesvolle album: Platina Blues. De plaat was geïnspireerd op een nacht in het ziekenhuis, de liedjes gingen over wat hij meemaakte tijdens zijn eerste behandeling voor keelkanker.

IN DE MEDIA

Lau maakte sinds hij terminale kanker had een zegetocht langs verschillende media. Zo stond in maart 2015 een aflevering van Ali B Op Volle Toeren in het teken van de zanger. Rapper Typhoon (30) ging samen met Ali B op bezoek bij Lau en maakte een nieuwe versie van The Scenes’ grootste hit Iedereen is van de wereld.

In juni 2014 stond ook een uitzending van RTL Late Night in het teken van Lau.

Deze zomer zal nog een verhalenbundel van Lau verschijnen: De grote vakantie.

Bron: nrc.nl

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 140
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/22/Zanger-Th%C3%A9-Lau-(62)-overleden.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl