Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
Upgrade je hifi-set!
Upgrade je hifi-set!Upgrade je hifi-set!Upgrade je hifi-set!Upgrade je hifi-set!
20-10-2015

Upgrade je hifi-set!

De Tiny Audio M7+ vult een gat op in de markt. Met één compact display-device haal je als uitbreiding voor de eigen hifi-set digitale audio WiFi internetradio, Spotify Connect, streaming media vanaf de (DLNA-)servers en DAB+ en een wekkerfunctie in huis. Een prima combinatie van functionaliteit, geluidskwaliteit en mogelijkheden om radio en muziek te luisteren en in te delen zoals jij dat wilt.

Noorwegen is zo’n beetje het Eldorado van de digitale radio. Meer dan 50% van de Noren beschikt over een radio geschikt voor DAB+. En daarbij zijn DAB+ devices zoals de hier geteste Tiny Audio M7+ van hoge kwaliteit.

 In Nederland is deze nieuwe manier van radio luisteren aanmerkelijk minder ingeburgerd. Digital Audio Broadcasting wordt vaak nog gezien als iets voor audiofielen. Een smartphone of tablet met tuner/afspeel-app is toch ook goed? In de auto-industrie zie je al wel een stijging van DAB+ radio’s. Wie geen echte DAB+ radio heeft weet echter niet wat hij of zij eigenlijk mist. Een optimale geluidskwaliteit ligt voor de hand. Het verschil tussen het met Bluetooth pairen van de smartphone met de eigen hifi-set is gewoon huizenhoog. De DAB+ radio wint deze vergelijking met glans op het gebied van het frequentiebereik, dynamiek, eigenlijk geen stoorsignalen en een opmerkelijke helderheid (weg met de bekende ingeblikt klinkende audiocompressie), Daarnaast biedt de DAB+ radio vaak meer zenders plus een groter bereik en dekking, het automatisch inlezen van de beschikbare zenders en/of zoeken op zendernaam, uitgebreide programma-informatie van het Radio Data Systeem (RDS) en een stabiele ontvangst. De verwachting is dat in Europa DAB+ de FM op termijn gaat vervangen. Ook met de functionaliteit van apps (weergave en bediening) en Spotify zit het bij DAB+ tegenwoordig meer dan goed. De Noorse merken Tiny en Pinell van fabrikant TT Micro zijn zowel qua kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid als vormgeving marktleider in Noorwegen. De hier besproken Tiny Audio M7+ is daar een treffend voorbeeld van.

Mag het wat meer zijn?M7a

Zoals gezegd verslaat een DAB+ radio de smartphone of tablet voorzien van een FM radio-app kwalitatief gezien met glans. Maar geldt dat nu ook voor de functionaliteit en (extra) mogelijkheden? De toevoeging van een + aan de naam Tiny Audio M7 wekt al een vermoeden van meer waarde dan een standaard digitale radio. Dat klopt ook als een bus!

 Als eerste heeft de Tiny Audio M7+ een lekker groot duidelijk kleurendisplay. Daar kan je de met de afstandsbediening ingestelde waarden haarscherp op zien. De M7+ is uitermate geschikt om een al aanwezige hifi-installatie te updaten met digitale audio volgens DAB+.

 Behalve DAB+ is de Tiny Audio M7+ ook een echte internet- en netwerkradio voorzien van:

  • FM met RDS. Bereik 87,5-108 MHZ.
  • Spotify Connect Premium via de app en eenvoudige quick connect-procedure. NB; Spotify Premium is een betaalabonnement. Zie verder www.spotify.com/connect.
  • Wi-Fi internetradio en Podcast (gesorteerd per land en genre).
  • Bij de mediaplayer compatibel met streaming Windows, UPnP en DLNA.
  • Afspeellijsten, Trickle Play (= snel vooruit en terug) ,repeat en shuffle.
  • Een flashgeheugen voor tien kanalen.
  • Digitale wekker met slaap en snooze.

 Met de DAB+ slideshow-functie kan de gebruiker allerlei gegevens bekijken. Onder meer het nieuws, info over het afgespeelde nummer en het weer. Kortom, het mag dus best een beetje meer zijn. Een complete uitbreiding van de eigen hifi-set met DAB+, internetradio en Spotify. 

Uitvoering en installatieM7b

Het strak gelikt ogende glanzend zwarte kastje van de Tiny Audio M7+ is ontworpen als een staande display. Met de afmetingen van 13 x 4,2 x 9,5 cm zal het niet moeilijk zijn om een plaatsje te vinden. De heldere scherpe display zelf is 7 x 5 cm groot. Het niveau voor de backlight is instelbaar. Op de voorkant valt naast de remote sensor geen toets te bekennen. Die zitten op de fraai ogende zwart afstandsbediening met witte opschriften en groene muisconfiguratie. Daar gaan twee AAA-batterijen in. De knopfuncties spreken voor zich en de toetsen hebben een goed contactgevoel. (klikken). Er zijn tien knoppen voor snelkiezen.

 Aan de achterzijde vind je de optische en analoge 3.5 mm audio-uit, 6V gelijkstroom voeding, de coax-antenne-in (DAB+ en FM) en de aan/uit-knop. De analoge en optische kabeltjes, voeding en batterijvoeding zitten uiteraard in de doos.

 De Setup Wizard handelt de datum/tijd, het urenformaat, updates en installatie van de beschikbare netwerken eenvoudig en doeltreffend af. Voor internetradio werken de presetmenu’s de keuze en opslaan in het geheugen of lijsten overzichtelijk af. Er is keuze uit radiozenders en Podcasts. De radio beschikt over een ingebouwde Spotify in. Rest nog een Premium-app met abonnement voor de smartphone of tablet.

 Een handige functie van de Tiny Audio M7+ is de Music Player Modus. Dit werkt prima met UpNp media sharing met tagmenu’s (artiest, genre en album) en de Windows Media Player.

 De DAB modus scant de aangeboden DAB+ zenders. Behalve de DAB+ stations zelf kan je tevens de secundaire dienstverlening opslaan. Met Prune kieper je de niet beschikbare stations er uit. Het bereik voor DAB+ omvat de range 174.928-239.200 MHz en er is een indicator voor de zendersterkte op de display. Je moet er even een tot twee uur voor gaan zitten maar dan zit ook elke zender, DAB+ en FM, Spotify Connect en streaming audio plus aanvullende informatie op jouw hifi-installatie.

Internetradio & Frontier Silicon

De Tiny Audio M7+ biedt je de mogelijkheid om je als (gratis) lid aan te melden bij het Frontier Internet Radio Portal (www.wifiradio-frontier.com). Eenmaal geregistreerd kun je in het portal heel eenvoudig op je pc je favoriete internetradiozenders opslaan per categorie, die je dan direct op je M7+ kunt selecteren. Daarnaast kun je de M7+ ook via de handige UNDOK app van Frontier Silicon bedienen met je smartphone of tablet (iOS/Android). Een andere mogelijkheid voor draadloze afstandsbediening is de iOS Pinell Remote-app uit de App Store

PraktijkM7c

Je hebt de Tiny Audio M7+ (€ 179,-) relatief snel aan de praat. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel zenders, services en info je er in wilt stoppen. Het aansluiten is eveneens een fluitje van een cent. De geluidskwaliteit is goed voor deze prijsklasse. Lekker helder en een fraai frequentiebereik. Wie meer dynamiek ambieert zal dieper in de audiobuidel moeten tasten. Zoals gebruikelijk hangt een deel van de geluidskwaliteit af van hetgeen de provider door de kabel stuurt.

 

Conclusie

 

Samenvattend is de Tiny Audio M7+ een totaal oplossing voor WiFi internetradio, Spotify Connect, DAB+, FM en shared audio op het thuisnetwerk als upgrade van de aanwezige hifi-set. De functionaliteit, geboden geluidskwaliteit, vormgeving en de mogelijkheden zijn gewoon hoog. Met name de heldere en dynamische DAB+ weergave stelt zeker niet teleur Zeker als je de prijs in aanmerking neemt. En de wekkerfunctie is ook mooi meegenomen.

bron: http://www.digitalmovie.nl/upgrade-je-hifi-set/

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 143
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/27/Upgrade-je-hifi-set!.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl