Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
Annie de Reuver (98) overleden
Annie de Reuver (98) overleden
05-01-2016

Zangeres Annie de Reuver is op 98-jarige leeftijd overleden.
 
Annie de Reuver vergaarde in de jaren veertig en vijftig grote bekendheid als zangeres bij The Ramblers en The Skymasters. Een van de bekendste nummers uit haar repertoire was Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen.

Clown Bas van Toor bracht het trieste nieuws aan Radio Rijnmond. Hij bezocht de zangeres elk jaar met oliebollen op oudjaarsdag, maar dit jaar bleek dat Annie gevallen was. De zangeres is nog onder het mes geweest, maar op nieuwjaarsdag overleed ze. De zangeres zou in februari haar 99ste verjaardag vieren.

De Reuver overleed aan de gevolgen van een operatie aan haar heup, die ze had gebroken bij een val. Ze werd 98 jaar.

''Annie was een klassewijf,'' vertelde Van Toor over de zangeres die eveneens talentenjachten presenteerde in de jaren zeventig. ''Ze was misschien oud, maar scherp van geest.''

Volgens componist Tonny Eyk, die veel met haar samenwerkte, was De Reuver een veelzijdig zangeres. "Ze was een ster in alle genres. Ze zong in het Nederlands, maar beheerste ook het Amerikaanse repertoire".

Ze had oog voor jong talent, zegt Eyk. "Onder anderen Ben Cramer en de Kermisklanten zijn door haar ontdekt. Maar ook Pierre Kartner (Vader Abraham) mag blij zijn dat hij haar ooit heeft ontmoet. Pierre heeft zeker zijn talenten, maar hij is door haar ontdekt."

In de jaren tachtig produceerde ze nog de hit Kleine Jodeljongen voor Manke Nelis. Ze zangeres mocht in 1994 de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam in ontvangst nemen.

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 20
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/42/Annie-de-Reuver-98-overleden.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl