Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
Hugo Heideman komt met boek over Piraten in de Achterhoek
Hugo Heideman komt met boek over Piraten in de Achterhoek
22-11-2016

Dit najaar verschijnt een interessant boek over 'Geheime Zenders in de Achterhoek'. Komende zaterdag overhandigt auteur Hugo Heideman het eerste exemplaar op de boekpresentatie aan Bennie Roozegaarde tijdens een Piratenavond in Zalencentrum De Radstake in Varsseveld.

In het boek schrijft Hugo Heideman over het roemruchte radiopiratentijdperk. Rond piratenzenders heeft altijd een zweem van mysterie en illegaliteit gehangen. Er werd in een kat-en-muis spel steeds grootscheeps jacht gemaakt op etherpiraten door politie en Radio Controle Dienst.

Peilingen, razzia’s en politie-invallen waren aan de orde van de dag. Ze lieten zich er niet door uit het veld slaan en zonden snel weer uit vanuit hun studio in een kippenschuur, duivenhok of zolder.

De meeste piraten bedoelden het goed en wilden niet meer dan hun veelal Nederlandstalige liedjes in de ether brengen, omdat deze op de landelijke zenders niet aan bod kwamen.

Radio Milano
In het noorden en oosten van het land waren de geheime zenders vooral in de jaren ’70 en ’80 mateloos populair en zeker in de Achterhoek. Elk dorp kende tientallen geheime zenders. Het meest bekend was Radio Milano dat in het hele land te beluisteren was. Twee politie-invallen in de boerderij van Bennie Roozegaarde in Halle brachten honderden mensen op de been die de acties probeerden te saboteren.
Bij de eerste inval legden omstanders een dood varken op een politieauto en droop de politie af. Twee jaar later werd na een half jaar voorbereiding een hele politiemacht inclusief M.E. ingeschakeld. Tevergeefs, want de zender werd nooit gevonden en Roozegaarde heeft de verblijfplaats nooit onthuld. Zelfs het landelijke nieuws schonk er veel aandacht aan.

Radio Ariande 
Hugo Heideman was zelf een actieve piraat met zijn zender Radio Ariande en werd al op jonge leeftijd besmet met het piratenvirus. Hij verzamelde verhalen van een groot aantal piratenzenders uit de Achterhoek, waardoor een fraai beeld wordt geschetst van een tijd die voor piraten en luisteraars erg spannend was, maar bovenal voor de liefhebbers veel nostalgie op zal roepen.

Heideman interviewde niet alleen collega-piraten met fraaie namen als Radio Watervis en Zendster Oleander, maar ook Otto Duursma die als opperwachtmeester bij politie-invallen aanwezig was en Wim Eelderink, als technicus en antennespecialist een belangrijk man voor veel piraten. Heideman beschrijft ook de overgang naar een legale lokale omroep als Radio Ideaal die in december 25 jaar bestaat.

Geheime zenders in de Achterhoek bevat behalve deze verhalen ook unieke foto’s, krantenknipsels, stickers van zenders en hoesjes van populaire singles. Het boek van 208 pagina’s over het roemruchte piratentijdperk is tijdens de Piratenavond al te koop. Daarna ligt het vanaf 28 november voor 22,50 in de boekhandel of direct te bestellen via deze link.

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 39
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/68/Hugo-Heideman-komt-met-boek-over.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl