Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Luisteren met onze webplayer Luisteren met Realplayer Luisteren met Winamp Luisteren met Windows media player
Now playing:
Sneek
Rolling Home
16:02
Recent gedraaid:
Big Bad John
Jimmy Dean
15:59
The Difference
The Wallflowers
15:55
Alex
06
15:52
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Nu op Friesepiraten.nl:
Nonstop Playlist
Facebook
Wij zoeken nog dj,s iets voor jou? mail dan naar info@friesepiraten.nl
Reboelje oprichter en gitarist Tiede Lanting ( 52 ) overleden
Reboelje oprichter en gitarist Tiede Lanting ( 52 ) overleden
06-06-2018

Gitarist Tiede Lanting is woensdag onverwachts overleden. Lanting was een van de leden en oprichters van de Friese band Reboelje. Lanting overleed aan een hartaanval en is 52 jaar geworden.

 

Lanting was gitarist van Reboelje en volgens vriend Durk Hogendorp 'het cement van de groep.' Lanting vormde samen met Hogendorp, Marius de Boer, Tsjerk Bootsma en Rommert Reitsma Reboelje. Deze folkrockband was tussen 1987 en 2003 zeer populair in de provincie.

Volgens Hogendorp was met name Lanting verantwoordelijk voor 'de sound van de band'. Lanting schreef ook een aantal nummers, waaronder Merkeman.


Hogendorp kende Tiede Lanting al vanaf de lagere school. Ze speelden als jongens zogenaamd al op tennisrackets gitaar. Ze waren gek op muziek. Lanting wilde heel graag een band oprichten. Toen hij Hogendorp, Reitsma, Bootsma en De Boer ontmoette, ontstond in 1987 Reboelje. Lanting was de grote initiator van de band.


Ik denk dat Tiede de grootste drijfveer was. Bij hem was het verlangen om in een band te spelen en zijn voorbeelden The Stones ook zoiets te doen dat hij ons daarin meesleepte. Hij was het cement tussen de verschillende bandleden.
 
Toen er een einde aan de band kwam, was dat volgens Hogendorp voor Lanting het moeilijkst. Lanting genoot van het optreden, in de spotlights staan en het contact met het publiek. Hij hield van de gezelligheid en het maken van muziek.
Hij was een hartstikke goede muzikant, uniek. Iemand die muziek maakte vanuit zijn onderbuik. Hij was de vormgever qua geluid. Zijn gitaar was bepalend voor hoe de band klonk.

piratenhits, internetpiraat, internetradio en hollandsehits

Kom gezellig mee luisteren naar de beste piratenhits nederland, nederlandstalig, hollandsehits, Hollands en Nederlandstalige muziek. dit is gezelligste internetradio nederland uw internetpiraat. internet radio

Altijd online de beste Nederlandstalige geheimezender en piratenhits. 24 uur per dag de mooiste muziek op uw piraten internetradio online.

Buma/Stemra licentie : SW15N.0075
Sena licentie : SW1009.15

Gebruikers online : 20
https://www.friesepiraten.nl/nieuws/95/Reboelje-oprichter-en-gitarist-Tiede-Lanting-52-overleden-.html

Copyright © 2014 - 2024 Friesepiraten.nl. Alle rechten voorbehouden. by: Frisianwebhosting.nl